Snøugle tur til Canada

Ønsker du å se og fotografere snøugle flyvende over et snødekt landskap og sittende på bare få meters hold. Ja, da har du muligheten om du blir med oss på denne turen.

En av klodens mest eksklusive fuglearter er snøugla. Den har en cirkumpolar utbredelse rundt Nordpolen. I Norge hekker den sporadisk i smågnagerår. Det er en svært sjelden ugle og blir sjeldent sett. Når de hekker er det taushet rundt hekkefunnene. Vinterstid samler det seg noen snøugler på bestemte steder i Canada, nærmere bestemt Ottawa. Natur&Foto har tatt kontakt med en av de mest kjente guidene der borte. Han har i en årrekke hatt snøugleworkshop.

Natur&Foto vil i samarbeid med han arrangere en eksklusiv workshop på snøugle. Hele 5 dager skal vi jobbe med ugla. Snøugla jakter gjerne på dagen og i brukbart fotolys. Den er lite sky, og vi får den på god fotoavstand. Vi vil jobbe med å få den flygende over hvite snøflater, fotografere den mot himmelen, sittende i miljø etc. Snøugla lever et nomadeliv og er kun sammen i hekketida. Om det dukker opp flere individer kan det oppstå konfrontasjoner mellom dem. Dette er en unik mulighet for å se en av de flotteste artene vi har i verden. Men ikke bare se, men også fotografere den i vinterlige omgivelser. Hovedsakelig er det snøugle vi skal fotografere, men dukker det opp andre interessante arter kan vi også sette av litt tid på det. Det kan være flere uglearter og småfugler på foringsplass. Vanlige arter å fotografere kan være høvding ugle, lappugle, kardinal, blu jay etc...

.

Program:

1 dag: Vi ankommer Ottawa søndag 26. Januar om flyreisen korresponderer. Vi reiser direkte til hotellet. Ankommer vi tidlig blir det et foredrag om snøuglefotografering.

2 dag: Vi drar tidlig ut på snøugla. Er ute hele dagen med et par timers pause midt på dagen. Vi smører matpakke eller spiser ute. På kvelden snakker vi om dagens økt og tar opp eventuelle problemstillinger fotografisk.

3. dag: Er ute hele dagen med et par timers pause midt på dagen. Vi smører matpakke eller spiser ute. Kvelden går vi gjennom bilder og redigerer.

4. dag: Vi drar tidlig ut på snøugla. Er ute hele dagen med et par timers pause midt på dagen. Vi smører matpakke eller spiser ute. Kvelden går vi gjennom bilder og redigerer.

5. dag: Vi drar tidlig ut på snøugla. Er ute hele dagen med et par timers pause midt på dagen. Vi smører matpakke eller spiser ute. Kvelden går vi gjennom bilder og redigerer.

6. dag: Vi drar tidlig ut på snøugla. Er ute hele dagen med et par timers pause midt på dagen. Vi smører matpakke eller spiser ute.

7 dag: Hjemreise.

Det kan bli endringer i programmet av hensyn til flyreise og fotomuligheter. Vi vet aldri om uglene dukker opp, men de har gjort det de siste 16 årene. Uansett så er det lurt å ha en avbestillingsforsikring på flyreisa. Vi vet som regel i begynnelsen av januar om ugleaktiviteten er god eller ikke.

Om du vil ha enkeltrom så blir det tillegg i prisen. Er det slik at det ikke passer i forhold til hun og hannkjønn slik at en må ligge på enkeltrom så belastes den personen det gjelder.


Nøkkelinfo:

TID: 26. januar - 1. feburar 2025

ANTALL PLASSER: 8

PRIS: 39 950,- ( Prisen er justert i forhold til dagens pris på hotell og valuta og er ikke tatt hensyn til prisøkning).

Inkludert: 5 dager fotoworkshop på snøugle. Redigering av bilder på kvelden. Reise til og fra hotell og ut til snøugleområdet. Opphold hotell med frokost i 6 døgn.
Om det blir ekstra overnatting grunnet flyreise dato som ikke passer blir det ekstra i prisen.

Ikke inkludert: Flyreise og mat utenom frokost.
Vi kan smøre med oss lunsjpakke fra hotellet.

Nivå: Du må kunne bevege deg i flatt terreng med snø, men ikke lange avstander. Fotografisk passer det til alt fra den glade amatør til profesjonelt nivå. Workshopleder vil bistå med fotografiske problemstillinger. Fotografene som deltar bør kjenne sitt eget utstyr da workshopleder ikke kan alle typer kamerasystemer.

Betingelser: Kr 10 000,- i depositum betales umiddelbart etter påmelding og refunderes ikke hvis man melder avbud.

Fotoutrustingen:
Tripodstativ
Kamera og objektiver, passer bra med alt fra 100mm til 600mm.
Minnekort
Batterier
Laptop

Utrustning ellers:
Varme klær og støvler som tåler minus 20, kanskje minus 30.

Reiseledere: Baard Næss

Påmelding: post@naturogfoto.no.

 

Foto: Rick Dobsen Tom Schandy og Baard Næss