Pumasafari med Natur&Foto

Bli med Natur&Foto på en spennende ekspedisjon til Torres del Paine nasjonalpark sør i Chile. Dette er det beste stedet i verden for å fotografere ville pumaer.

PUMASAFARI MED NATUR&FOTO

Bilde1

Torres del Paine nasjonalpark er en fantastisk nasjonalpark. Høye fjelltopper stikker brutalt rett til værs fra det patagoniske slettelandet. Nasjonalparken ligger nesten så langt sør du kommer i Sør-Amerika og er en av Chiles mange stoltheter. Ja, ikke bare en chilensk stolthet, men en av de store naturattraksjonene i Sør-Amerika. Ikke uten grunn har UNESCO erklært parken som biosfære-reservat.

Helt siden jeg så Hugh Miles` TV-dokumentar om pumaene i denne parken en gang på 80-tallet, har det ligget et latent ønske om å oppleve det samme. Jeg opplevde pumaene i parken første gangen i 2012, og så de igjen i november i 2019. Da arrangerte Natur&Foto en tur dit, som en forlengelse av vår tur til Falklandsøyene, og vi så puma på alle fotoøktene. Vi hadde puma med bytte, en guanakokalv, og vi hadde en pumamor med fire store unger. Avstanden var av og til bare noen få meter. Også i mars-april 2022 arrangerte vi en egen pumatur som også ble svært vellykket. Denne gang blir det en januartur, det vil si at det er sommer der nede.

I selve nasjonalparken er det veldig restriktivt med pumasafari, men det finnes private områder som grenser til parken, og her kan vi bevege oss fritt med erfarne pumaguider. Pumaene er forbausende tolerante overfor mennesker, så vi kan komme svært nær innpå dem.
Foruten pumaer er det rundt 3000 guanakoer (lamadyr) i parken og nærmeste omgivelser. Dette er en stabil næringskilde for de rundt 50 pumaene i regionen. I tillegg ser vi ofte argentinsk grårev og patagoniatryneskunk – i tillegg til mektige andeskondorer.

Dette er en episk reise for å fotografere det fremste ikonet på søramerikansk fjellnatur – puma.

.

Slik ser programmet ut:

Dag 1 – 18. januar. Vi kommer til Punta Arenas, enten fra Falklandsøyene eller fra Santiago. Vi kjører til Hotel El Ovejero Patagónico, Cerro Castillo. Torres del Paine NP (middag).

Dag 2 -5. 19-22. januar: Fire fulle dager til pumafotografering og utforsking av nasjonalparken.

Dag 6 – 23. januar:
Vi kjører tilbake til Punta Arenas og flyr tilbake til Santiago hvor vi overnatter før hjemreise.

Bilde4

 

Bilde5


Nøkkelinfo:

TID: 18. januar - 23. januar 2025

ANTALL PLASSER: 6

PRIS: NOK 65 000 (med forbehold om endringer)

Depositum:
Kr 10 000,-

Inkluderer:
Overnatting tur-retur Punta Arenas, alle måltider nevnt i programmet, guide og pumasporer, all transport. Inngang til parken.

Ikke inkludert:
Fly fra Oslo til Punta Arenas
Eventuell overnatting i Santiago.
Reiseforsikring
Snacks
Laundry
Telefon
Personlige ting

Reiseledere: Tom Schandy fra Natur&Foto

Send påmelding til: post@naturogfoto.no