Snøugle tur til Canada

Ønsker du å se og fotografere snøugle flyvende over et snødekt landskap eller sittende på bare få meters hold. Ja, da har du muligheten om du blir med oss på denne turen.

En av klodens mest eksklusive fuglearter er snøugla. Den har en cirkumpolar utbredelse rundt Nordpolen. I Norge hekker den sporadisk i smågnagerår. Det er en svært sjelden ugle og blir sjeldent sett. Når de hekker er det taushet rundt hekkefunnene. Vinterstid samler det seg noen snøugler på bestemte steder i Canada, nærmere bestemt Ottawa. Natur&Foto har tatt kontakt med en av de mest kjente guidene der borte. Han har i en årrekke hatt snøugleworkshop.

Natur&Foto vil i samarbeid med han arrangere en eksklusiv workshop på snøugle. Hele 5 dager skal vi jobbe med ugla. Snøugla jakter gjerne på dagen og i brukbart fotolys. Den er lite sky, og vi får den på god fotoavstand. Vi vil jobbe med å få den flyvende over hvite snøflater, fotografere den mot himmelen, sittende i miljø etc. Snøugla lever et nomadeliv og er kun sammen i hekketida. Om det dukker opp flere individer kan det oppstå konfrontasjoner mellom dem. Dette er en unik mulighet for å se en av de flotteste artene vi har i verden. Men ikke bare se, men også fotografere den i vinterlige omgivelser. Hovedsakelig er det snøugle vi skal fotografere, men dukker det opp andre interessante arter kan vi også sette av litt tid på det.

Dette er en tur vi har tenkt på lenge. Endelig har vi fått utlyst den. Dessverre er det plass til bare 5 stykker, men blir turen populær er det mulig vi kjører flere turer.

Program:

1 dag: Vi ankommer Ottawa søndag 28. Januar. Vi reiser direkte til hotellet.

2 dag: Vi drar tidlig ut på snøugla. Er ute hele dagen. Vi smører matpakke. Kvelden går vi gjennom bilder og redigerer.

3. dag: Vi drar tidlig ut på snøugla. Er ute hele dagen. Vi smører matpakke. Kvelden går vi gjennom bilder og redigerer.

4. dag: Vi drar tidlig ut på snøugla. Er ute hele dagen. Vi smører matpakke. Kvelden går vi gjennom bilder og redigerer om nødvendig.

5. dag: Vi drar tidlig ut på snøugla. Er ute hele dagen. Vi smører matpakke.

6. dag: Vi drar tidlig ut på snøugla. Er ute hele dagen. Vi smører matpakke.

7 dag: Hjemreise.

Det kan bli endringer i programmet av hensyn til flyreise og fotomuligheter.


Nøkkelinfo:

TID: 28. januar - 2. feburar 2024

ANTALL PLASSER: 5

PRIS: 38 000,-
6 deltagere

Inkludert: 5 dager fotoworkshop på snøugle. Redigering av bilder på kvelden. Reise til og fra hotell og ut til snøugleområdet. Opphold hotell med frokost

Ikke inkludert: Flyreise og mat utenom frokost.

Nivå: Du må kunne bevege deg i flatt terreng med snø, men ikke lange avstander.

Betingelser: Kr 5000,- i depositum betales umiddelbart etter påmelding og refunderes ikke hvis man melder avbud.

Fotoutrustingen:
Tripodstativ
Kamera og objektiver, passer bra med alt fra 100mm til 600mm.
Minnekort
Batterier

Utrustning ellers:
Varme klær og støvler som tåler minus 20, kanskje minus 30.

Reiseledere: Baard Næss og Tom Schandy

Påmelding: post@naturogfoto.no.

 

Foto: Rick Dobsen og Tom Schandy