Vinter-eventyr på Island

Island – «The land of fire and ice!» På denne episke vinterreisen langs sørkysten av Island vil du se og fotografere noe av det flotteste Island har å by på for landskapsfotografer. Vi vil fotografere storslåtte fosser, nordlys, mektige fjell, svarte lavastrender dekket med isdiamanter og spektakulære ishuler.

Vinter-eventyr på Island

Turens høydepunkter

Jakten på nordlyset
Det er ikke noe mer magisk enn nordlyset. Og Island er en av de beste lokalitetene for nettopp nordlys. Ved enhver mulighet vil vi jage nordlyset, over svarte lavastrender og islaguner. Det blir ikke mer magisk enn dette.

Isgrotter
De verdensberømte isgrottene ved Vatnajøkull vil være et av turens høydepunkter. Disse unike hulene gir fotomuligheter som vil gjøre deg stum. Lyset som danser over vegger av iskrystaller, med alle grader av dyp blå farge, bare din egen kreativitet er begrensende faktor. Grottene forandrer seg fra år til år, så ingen bilder er like. For fotografer er dette en av jordas mest magiske opplevelser.

Diamantstranda og Jokulsarlon
Et av hovedmålene vil være Jøkulsarlon islagune og den nærliggende Breidamerkursandur Beach. Lagunen er full av isfjell som har kalvet fra Vatnajøkull. Lagunen er forbundet med havet gjennom ei kort elv. Her seiler isfjellene ned mot havet hvor de blir skylt i land av de inngående bølgene. Resultatet er tusenvis av isfjell av alle farger og størrelser, spredt utover lavastranda. Fotografer kan bruke dager her og finne nye komposisjoner for hver 10-ende meter. Det er en utrolig opplevelse.

 

Dagsprogram

Dag 1 – 15. januar. Ankomst
Dag én begynner med vår ankomst på Keflavík International Airport. Vi kjørre til Borgarnes hvor vi overnatter.

Hotell: Hotel Hamar


Dag 2 – 16. januar Snæfællsnes
Vi kjører til nordover til halvøya Snæfellsnes hvor vi vil fotografere det berømte fjellet Kirkjufell og andre ikoniske lokaliteter som den svarte kirka i Budir. Etterpå kjører vi tilbake og overnatter på samme hotell.

Hotell: Hotel Hamar.

Bilde2


Dag 3 – 17. januar. Gullfoss og Geysir
Vi i kjører til Gullfoss og Geysir og fotograferer. På ettermiddagen til Vik.

Hotell: Hotel Vik i Myrdal


Dag 4 – 18. januar. Reynisfjæra, Dyrholey
Her vil vi fotografere den berømte Reynisfjæra Beach og Dyrholey fyr. Reynisfjæra har svart lavastrand og vil være hovedfokus i dag. Stranda ble en gang stemt fram som den vakreste ikke-tropiske strand i verden, og våre bilder vil forklare hvorfor.
Hovedmotivet her er Reynisdrangar, to basaltklipper som står rett opp av havet. Spesielt vakkert blir det om vi får nordlys. Vi vil også besøke Dyrholey fyr som er veldig fotogent.

Hotell: Hotel Vik i Myrdal

Bilde3


Dag 5 og 6 – 19. og 20. januar. Jøkulsarlon glacier lagoon
Vi reiser østover og bor på Fosshotel Glacier Lagoon. De neste to dagene vil vi utforske noe av det mest spennende Island har å by på. Jøkulsarlon islagune og diamantstranda vil bli besøkt flere ganger. Dag 2 vil vi dra til Vatnajøkull-isbreen og utforske isgrottene. Vi har med oss en lokal ekspertguide som sørger for sikkerheten. Minnekortene vil bli fulle denne dagen. Tenk å fotografere nordlys over diamantstranda.

Hotell: Fosshotel Glacier Lagoon

Bilde4


Dag 7 – 21. januar. Skogafoss & Seljalandsfoss
Vi reiser til de to mest kjente fossene på Island – Skogafoss og Seljalandfoss. Om vinteren er klippeveggene ofte dekket av is, noe som gjør scenen enda mer majestetisk. Vårt hotell ligger rett ved fossen, så vi kan fotografere når vi vil. Vi vil også besøke
Seljalandfossen hvor du kan gå bak selve fossen og dermed få spennende fotovinkler.

Hotell: Stracta Hotel Hella


Dag 8 – 22. januar. Reykjanes halvøya
Vi drar tilbake til Keflavik for vår siste natt. Rett ved Keflavik er den vulkanske Reykjanes-halvøya. Her vil vi besøke det geotermiske området Gunnuhver med fascinerende svovelhull og utrolige mudder-formasjoner. Vi vil også ta bilder av fyret på Reykjanes.

Hotell: Mariott Hotel.


Dag 9 – 23. januar. Hjemreise
Etter frokost drar vi til Keflavik og flyr hjem etter ei uke med fantastiske fotomuligheter – og mye moro.

 

NØKKELINFO

Tid: 15.-23. januar 2024

Antall plasser: 10

Pris: NOK 33 000 (basert på dobbeltrom – singel rom koster NOK 5000 i tillegg)

Depositum: NOK 10 000

Inkludert: To profesjonelle guider, overnatting i hoteller og gjestehus, alle frokoster, transport i komfortabel van med god plass til fotoutstyr.

Ikke inkludert: Fly til og fra Island, lunsj og middag, alkohol og snacks.

Reiseledere: Tom Schandy og Baard Næss. Meld deg på raskt. Det er mange om beinet:
post@naturogfoto.no. Spørsmål, ring Tom Schandy på 95 97 91 95.