Natur&Foto workshop i Ungarn hos Bence Mate

Bli med på en fantastisk uke til Ungarn. Vi ønsker og gjenta en fotoworkshop i 2024 med de utrolige kamuflasjene Bence har bygget. Her kan du boltre deg i motiver og få en helt uforglemmelig uke.

Natur&Foto workshop i Ungarn hos Bence Mate

Bence er fra Ungarn, og der driver han utleie av fantastiske fotoskjul. Han er naturfotografenes Petter Smart og har utviklet helt spesielle kamuflasjer for fotografering av isfugl, rovfugler hegrer, storker, bieter, blåråke, hærfugl, jordekorn og oter.

Plassen ligger i en unik nasjonalpark i Ungarn, Kiskunsagi. Her finnes det rikelig med fugl. Kamuflasjene er laget på helt spesielle måter som gjør at du kommer svært nær fuglene og ikke minst: i øyehøyde med motivet!

Kamuflasje i verdensklassen
Flere av kamuflasjen er unik på verdensbasis. Den ene ligger ved et vann inne i nasjonalparken. Det er satt opp kamuflasje langs hele stien så ikke fuglene kan se at du går inn. Like ved vannet står et lite hus. Det består av to soverom eg et kontor. Til venstre inne på kontoret går en trapp ned til en ti meter lang gang som går under mudderbanken. I enden av denne gangen ligger kamuflasjen. Det er et glasshus plassert ute i vannet. Her sitter du faktisk meget godt på en stol og har et spesialkonstruert stativ foran deg som kan vippes i alle mulig stillinger. Fuglene ser deg ikke gjennom det tonede glasset, i tillegg til at rommet har en svart duk som fotografene hele tiden har i ryggen. Om du ønsker å fotografere den andre veien, er det heller ingen problem da du kan stikke objektivet gjennom et hull i duken. Rett utenfor står fotomotivene, hegrer, storker og andre vannfugler. Han har også et tilsvarende skjul kalt underwaterhide. Der kan også oteren dukke opp.

Hvilket arter er mulig å fotografere under workshopen?
Det er faste kamuflasjer for jordekorn, isfugl, tårnfalk, hærfugl, blåråke og bieter.

Ved vannskjulene sees ofte gråhegre, egretthegre, dvergskarv, natthegre, svartstork, storskarv, vannrikse og diverse andre vannfugler og oter. Foran kamuflasjene ved drikkestasjoner og badedammer kan alt mulig rart dukke opp. Av de spesielle artene kan nevnes spurvehauk, musvåk, hønsehauk, turteldue, svartspett og stjertmeis. Mange vanlige arter som spetter, svarttrost, måltrost, kjernebiter, stillits, rødstrupe, bokfink, meiser og diverse sangere drikker og bader jevnt og trutt. Her fylles minnekortene fort opp.


PROGRAM
Dag 1, 1. juni 2024
Vi blir hentet på flyplassen i Budapest og kjørt direkte til Bence`s gård hvor vi skal bo. Vi deler oss i tre grupper. Om det blir tid, tar vi en kveldsøkt i skjulene til Bence.

Dag 2, 2. juni, første hele fotodag:
Vi står tidlig opp, spiser frokost og smører matpakke. Vi plasserer oss i kamuflasjene ved soloppgang. I de fleste kamuflasjene kan man gå ut selv om det er lyst. I noen kamuflasjer trenger man ikke være i skjulet før soloppgang og du kan også vende tilbake til gården ved lunsjtider. Vi spiser felles middag etter avtale.

Dag 3: 3. juni:
Vi følger gårsdagens planer , men gruppene bytter på kamuflasjer.

Dag 4: 4. juni:
Vi følger gårsdagens planer , men gruppene bytter på kamuflasjer.

Dag 5: 5. juni:
Vi følger gårsdagens planer , men gruppene bytter på kamuflasjer.

Dag 6: 6 juni:
Vi følger gårsdagens planer , men gruppene bytter på kamuflasjer.

Dag 7: 7 juni:
Vi følger gårsdagens planer , men gruppene bytter på kamuflasjer.

Dag 8: 9 juni:
Vi spiser frokost og drar til flyplassen. Blir det tid, tar vi en morgenøkt i skjulet.

NØKKELINFO:
Pris: 32 500,- (fly ikke inkludert).
Tillegg for single rom kr 3 000,-

Antall plasser: 12

Inkludert: Mat og drikke, overnatting og fri tilgang til kamuflasjene. Guiding til skjulene og tips for å få de gode bildene.

Ikke inkludert: Flyreise og tur-retur flyplassen. Flyreisen kan være så billig som kr 1500,- om man bestiller i god tid. Reise til og fra flyplassen til Bence koster kr 120 Euro. Det er bindende påmelding. Kr 10 000,- i depositum betales umiddelbart etter påmelding og refunderes ikke hvis man melder avbud.

Utstyr: Du bør ha med deg alt fra vidvinkel til tele. Alt fra 300mm til 600mm er fint fra skjulene. Har du kun 300mm er det lurt å ha muligheten å sette på konverter.

Annet utstyr: Ha med klær for en god norsk sommer. Ta også med regntøy og støvler.

Nivå: Alt fra nybegynner til profesjonelle. Bør ha noe kjennskap til ditt eget utstyr. Fysisk ingen anstrengelse annet at det kan bli veldig varmt i noen av skjulene. Noen skjul har aircondition.

Reiseleder: Baard Næss

Påmelding til post@naturogfoto.no

Påmeldingen er ikke gjeldende før depositum er betalt. Restbeløpet forfaller til betaling 1. Februar 2024.
Dette er en unik mulighet for å komme seg til Bence`s supre fotoskjul. Førstemann til mølla….