Hardcore vintertur til Ungarn

Har du lyst til å sitte i verdens beste fotoskjul å fotografere både natt og dag? I tilfelle ja, så er dette turen for deg. Ingen andre steder i verden har samme mulighet med de artene vi skal ta bilde av her.

Bence Mate er fra Ungarn, og der driver han utleie av fantastiske fotoskjul. Han er naturfotografenes Petter Smart og har utviklet helt spesielle kamuflasjer for wildlife foto. Det er begrenset hvor mange han leier ut til, maks 6 + 1 turleder om gangen på vinterstid. Plassen ligger i en unik nasjonalpark i Ungarn, Kiskunsagi. Her finnes det rikelig med fugl. Kamuflasjene er laget på helt spesielle måter som gjør at du kommer svært nær fuglene og ikke minst i øyehøyde med motivet!

Natur&Foto har arrangert tur til Ungarn flere ganger med vellykket resultat. Men det har vært på vår/sommerstid. Dette er en vintertur som vil gi helt annerledes bilder. Her kan du sitte godt og varmt å fotografere hele døgnet selv om dette er på vinteren. Alle skjulene har varme.

Natta er kanskje den mest spennende tiden å fotografere på. Ved hjelp av kunstige lyskilder som er satt opp kan vi fotografere sky arter som oter, hegrer, skarver etc. Han har også skjul for rådyr og hare med backlight slik at du får flotte silhuettbilder med frostrøyk.

I isfuglskjulet er det 2-4 isfugler som stadig er innom for å sikre seg en fisk. Her fotograferer du som på de andre skjulene helt i plan med vannet, dette foregår på dagtid. Andre arter du kan ta bilde av på dagtid er rørdrum, havørn, hegrer, storker, vannrikse, musvåk, skarv etc….

På denne tiden av året kan du være heldig å få snø. Normalt er det ganske kjølig, men i disse tider er det ikke noe som er normalt når det gjelder temperaturer. Uansett vil du få mange flotte bilder. På vinteren er det mye fisk og vi kan ta mange actionbilder når fuglene forsyner seg med levende fisk.

Program:

Dag 1: Vi tar fly fra Oslo Lufthavn til Budapest. I Budapest er det transport fram til Bence sine skjul. Når vi er framme, deler vi oss inn i grupper og er i gang med foto så raskt som mulig etter en rask lunsj.

Dag 2-3-4-5-4-6: Vi rullerer på bruk av skjul.

Dag 7: Hjemreise etter en natt og morgenøkt i skjulene.

 

NØKKELINFO

TID: 17.02-24.02.2024

ANTALL PLASSER: Maks 6 personer

PRIS: 3600 EURO
Enkelrom kommer i tillegg om man ønsker det på 200 Euro.

Betalingsbetingelser: 1000 EUR ved påmelding. Resten senest 1. januar 2024.

Fotoutrustning:
Alt fra vidvinkel til 600mm. Ta gjerne med to kamerahus, alltid lurt å ha back up om et kamera svikter.
Viktig at du tar med Arca swiss kobling til Bences stativhoder.
Snorutløser.
Datamaskin, back up disker, minnekort og kortleser.

Overnatting:
I de skjulene det er mulighet for nattfoto kan man også overnatte. De nettene vi ikke sitter i skjul, har vi rom på lodgen til Bence. Her kan man ha dobbelt eller enkeltrom.

Inkludert i prisen: All mat og drikke. Guiding til og fra skjul. Tilgang til de operative skjulene.

Ikke inkludert i prisen: Alkohol og brus er ikke inkludert i prisen, men kan kjøpes på stedet. Transport til og fra flyplassen (koster ca 125 Euro tur-retur). Fly er ikke inkludert.

Reiseledere: Baard Næss (90 88 44 14)


Alle foto i galleri: Bence Mate.