Fantastiske Afrika

Natur&Foto planlegger en fantastisk fotoreise til en ny destinasjon i Afrika, helt sør i Kenya. Dette er ingen tradisjonell safari. Vi kommer i stor grad til å vie oss til nattlige opptak av dyr som kommer til et opplyst vannhull om natta, men vi kan også tilby en helikoptertur over en helt fantastisk flamingosjø.

Fantastiske Afrika

Natur&Foto planlegger en fantastisk fotoreise til en ny destinasjon i Afrika, helt sør i Kenya. Dette er ingen tradisjonell safari. Vi kommer i stor grad til å vie oss til nattlige opptak av dyr som kommer til et opplyst vannhull om natta, men vi kan også tilby en helikoptertur over en helt fantastisk flamingosjø.

Dypt i hjertet av Great Rift Valley, bortenfor det vulkanske månelandskapet rundt saltsjøene Magadi og Natron, dypt i hjertet av Olkirimatian Conservancy, ligger oasen Lentorre. Matet av krystallklare kilder som renner utenfor South Loita- og Nguruman-skråningene, er Lentorre det perfekte stedet å slappe av og suge til seg underverkene i et vilt og uberørt Afrika. Dette er den eneste lodgen i området, så det betyr at vi er alene som fotografer i ødemarka, noe helt annet enn om du besøker Maasai Mara.

Lentorre ligger på en naturlig kilde i hjertet av Olkiramatian Conservancy, et lokalt initiativ utviklet av masaier for å beskytte dyrelivet og deres tradisjonelle levemåte. Lentorre gir fin utsikt over Shompole-fjellet, Ol Donyo Gelai og den aktive vulkanen Ol Donyo Lengai. Kilden bak lodgen gir konstant kjølig ferskvann og opprettholder en lund med flotte tamarindtrær.

Denne lodgen har et helt fantastisk skjul som er gravd ned i bakken ved vannhullet, slik at du fotograferer dyrene i øyehøyde. Lentorre-skjulet ble lansert i september 2020 etter flere år med utvikling for å få det helt riktig, og er et nedsenket, luftkondisjonert rom med lydisolering, profesjonell belysning og det beste glasset du kan bruke til fotografering. Selve skjulet har to senger, og forrommet har ei køyeseng for overnatting. Når du sitter i skjulet er du i øyenhøyde med dyrene som er fullstendig uvitende om din tilstedeværelse, slik at du kan nyte en virkelig unik foto- og naturopplevelse.

Det biologiske mangfoldet i området er kanskje uten sidestykke i Øst-Afrika, noe som gir mulighet for helt spesielle observasjoner, som blant annet stripehyene og karakal (ørkengaupe). Aktiviteten er best i de tørre månedene september og oktober, og februar og mars, men dette varierer med nedbørsmengden. Vår tur går i slutten av september, og det er en tid som regnes som optimal med tanke på aktivitet foran skjulet. Da er det så tørt her nede at det eneste tilgjengelige vannhullet er foran lodgen.

Foruten de nevnte artene kan det dukke opp både løve, leopard, elefant, sjiraff og mange andre arter ved skjulet. Også på dagtid kommer mange arter til vannhullet for å drikke og bade, både pattedyr og fugler.

Foruten vannskjulet kan lodgen også tilby tradisjonell safari med firehjulstrekker, både om morgenen og kvelden, ja til og med nattsafari. Men dette må ikke måles opp mot safariene i Masai Mara, da vegetasjonen er tettere, slik at det ikke er like lett å finne dyrene. Men de fleste kjente dyrene finnes her, med unntak av spissneshorn.

Noe av det mest spennende denne lodgen kan tilby, er helikoptertur over Magadi som er en saltsjø med masse flamingoer. I sjøen er det masse psykedeliske farger, og med flamingoer som flyr over, vil du få unike bilder i verdensklasse.

Det er også en habituert gruppe med bavianer som vi kan følge til fots. Det er også mulig med besøk i masai-landsby.

Vi har lodgen for oss selv, og vil kunne tilbringe alle nettene i nattskjulet om vi vil. Dette er en tur uten sidestykke. Den eneste lodgen i Kenya som tilbyr disse opplevelsene!

Lentorre Lodge har kun seks hytter bygget av tømmer.. Hyttene har eget bad, takvifter over sengene og private bassenger på verandaen. Lodgen har to hovedbygninger. Den ene bygningen har fantastisk utsikt over den omkringliggende villmarken.

 

Turprogram:


19. september 2023: Avreise Norge med nattfly til Nairobi.

20. september 2023: Transfer fra Nairobi til Lentorre. Første natt i skjul.

21-25. september 2023: Vi har totalt seks netter i skjul. I løpet av disse dagene vil vi også være på ordinær safari i områdene rundt lodgen, og en av dagene vil det bli helikoptertur over Magadi.

26. september 2023. Etter den siste natta i skjul, transporteres vi tilbake til Nairobi og tar kveldsflyet. Det er også mulig å forlenge reisen til andre steder i Kenya.

27. September 2023. Tilbake i Norge.


Nøkkelinfo

TID: 19-27. september 2023
ANTALL PLASSER: 6
PRIS: USD 6672 (med forbehold om endringer)

Betingelser: Depositum kr. 20 000,- betales inn etter påmelding og refunderes ikke ved avbud. Påmeldingen er ikke gjeldende før depositum er betalt. Restbeløpet forfaller til betaling 1. mai 2023.

Inkluderer:
Tilgang til fotoskjul i 6 dager
Alle måltider i lodgen, safarier etc.
Erfaren norsk naturfotograf som guide.
Helikoptertur
Transfer Nairobi-Lentorre-Nairobi

Ikke inklundert: Flyreisen, reise- og avbestillingsforsikring, personlige utgifter, måltider og ekskursjoner som ikke står på programmet.

Flybilletter: Oslo tur-retur Nairobi koster rundt 6000 kroner tur-retur.

Utstyr: Det anbefales å ha med digitalt speilreflekskamera. Det er en fordel med teleobjektiver, 500-600mm er en fordel, gjerne i kombinasjon med konvertere. Ta også med stativ, men også vidvinkelzoomer (24-70) og telezoom (100-400). Laptop bør medbringes, slik at man laste over bildene. Ta med mange minnekort, 16 GB og 32 GB. Stativ til bruk i skjul.

Annet utstyr: Det kan være svært varmt, men også kjølig på morgenen. Ta med en varm jakke til nattlig bruk.

Nivå: Turen er ikke fysisk krevende. Det er kort gangavstand til skjulene. Derimot krever den at du er i stand til å oppholde deg i et skjul i mange timer.

Reiseledere: Tom Schandy. (95 97 91 95)

 

Alle foto: Jeffrey Wuh/Lentorre Safari Lodge