Fiskeørn i Finland

Etter rovdyrdagene i Finland 15-20. august 2022, kan vi tilby en eksklusiv fiskeørn-workshop i Nord-Finland.

Vi har funnet fram et fiskeanlegg i Nord-Finland hvor fiskeørner kommer og tar fisk jevnlig. På en god dag kan det være opptil 20 stup på en dag.

Fiskeørn i Finland

Etter rovdyrdagene i Finland 15-20. august 2022, kan vi tilby en eksklusiv fiskeørn-workshop i Nord-Finland.

Vi har funnet fram et fiskeanlegg i Nord-Finland hvor fiskeørner kommer og tar fisk jevnlig. På en god dag kan det være opptil 20 stup på en dag.

Bilde1Foto: Tom Schandy

Det er satt opp kamuflasjehytter som tar 10-12 deltakere. Der vil vi sitte i to økter, morgen og ettermiddag, i to dager i håp om å få blinkskuddet i det fiskeørna stuper og surter rundt seg med vann i det den letter med en sprellende ørret i klørne.

Fiskeørna tar selvsagt fisk mange steder i Norge, men det ofte vanskelig å vite hvor den fisker. Det er det som er det fine her, den er nødt til å ta fisk innenfor et begrenset område.

Bilde2Foto: Tom Schandy

Bilde3Foto: Tom Schandy

Bare et par kilometer fra fiskeørnplassen, er det også foringsplass for bjørn. Selv om vi akkurat har fotografert rovdyr i flere dager, er det fine med denne plassen at vi kommer ekstra nær bjørnen, ja bare et par meter utenfor kameragluggene. Bjørnene, opptil seks stykker, kommer rett etter at maten er lagt ut, og vi sitter til det er tomt for mat. Det betyr rundt klokka 20-30. Vi sitter her den første kvelden.

Bilde4Foto: Tom Schandy

 

Slik er programmet:

Dag 1- 20 august: Vi kjører fra Kuhmo hvor rovdyrworkshopen går av stabelen. Derfra er det tre-fire time rå kjøre opp til Kuhmo hvor vi ligger i leiligheter på en komfortabel camp. Vi kommer fram såpass tidlig at vi bruker første kvelden på å sitte i bjørneskjulet.

Dag 2 – 21. august: Vi står grytidlig opp og drar til fiskeørnplassen som ligger en times tid fra overnattingsstedet. Vi har smurt med oss matpakke og lunsjpakke og tilbringer hele dagen her. Det er mulig å gå ut og inn av kamuflasjen, så man e rikke låst inne i kamuflasjen hele dagen.

Dag 3 – 22. august: Vi står grytidlig opp og drar til fiskeørnplassen som ligger en times tid fra overnattingsstedet. Vi har smurt med oss matpakke og lunsjpakke og tilbringer hele dagen her. Det er mulig å gå ut og inn av kamuflasjen, så man e rikke låst inne i kamuflasjen hele dagen.

Dag 4 – 23. august: Hjemreise. Fly fra Kuusamo.


Nøkkelinfo:

TID: 20-23. august 2022

ANTALL PLASSER: 10

PRIS: Kr. 13 900,-

Inkluderer: Overnatting, transport, 2 profesjonelle fotoguider.

Ikke inkludert: Fly, alkohol, måltider.

Utstyr: Vanlig klær for august. Det kan være varmt, og det kan være kjølig.
Av kamerautrustning anbefaler vi stor tele. Det er feste for stativhode inne i hyttene, så stativ er ikke nødvendig. Likevel kan det være lurt å ha med stativ. Ellers er det greit å ha med et mindre zoomobjektiv og vidvinkel.

Reiseledere: Tom Schandy og Baard Næss

Påmelding: post@naturogfoto.no, har du noen spørsmål, ring Tom Schandy på telefon: 95 97 91 95.