Island Vulkan Spesial

Den 19. mars i år begynte Fagradalsfjell på Island å sprute ut lava. Den spruter fortsatt, og Natur&Foto har nå laget en eksklusiv vulkantur.

Island Vulkan Spesial

Den 19. mars i år begynte Fagradalsfjell på Island å sprute ut lava. Den spruter fortsatt, og Natur&Foto har nå laget en eksklusiv vulkantur.

Det er ikke ofte en har mulighet å oppleve en levende vulkan på forholdsvis kort hold uten at det er fare for å bli slukt av jordens indre. Men på Fagradalsfjell ligger vulkanen Geldingadalur. Den har nå vært aktiv i flere måneder. Men hvor lenge dette skal pågå er usikkert. Den kan slokke når som helst, men samtidig vare i flere år. Uansett så er dette spektakulært og for en naturfotograf må dette være noe av det mest fascinerende en kan oppleve av naturkrefter.

Geldingadalur ligger på Reykjanes halvøy, bare ca 45 minutter fra hovedstaden Reykjavik. Området har et fantastisk fint landskap, og med utbruddet som hovedmotiv kan en få fantastiske bilder. Landskapet her bærer preg av vulkansk aktivitet. Lite vegetasjon og varme kilder. Vi skal besøke flere hotspotter, men hovedopplegget blir rundt den levende vulkanen.

Av sikkerhetsmessig grunner har vi leid inn egen guide den første kvelden vi besøker vulkanen. Han er lokalkjent og har tatt samtlige bilder og film dere ser på nettsiden.

Vulkanen har forskjellig aktivitetsmønster. Noen dager er den mer aktiv en andre. Det er noe vi i Natur&Foto ikke er herre over så vi kan ikke garantere maks aktivitet.

Slik er programmet:

Dag 1: Ankommer Island og vi booker oss inn på Hotell i nærheten av Keflavik.

Dag 2: Vi står opp kl 0700 , spiser frokost og reiser ut for å fotografere det vakre landskapet. Vi besøker det geotermiske området Gunnuhver med fascinerende svovelhull og kule mudderformasjoner. Vi møter vår guide ca kl 13 og kjører ned til vulkanen. Det tar mellom 30 til 60 minutter å gå opp til utsiktspunktet for å få de gode bildene av Geldingadalur. Vi blir der til det blir mørkt, for det er da de mest spektakulære bildene tas.

Dag 3: Vi kjører opp til Geysir og Strokkur som er en varm springkilde. Strokkur som er den mest aktive, skyter kokende vann opp til 20 meters høyde. Om det viser seg at vulkanen er veldig aktiv, vil vi prioritere å reise dit. Kvelden vil vi uansett besøke vulkanen.

Dag 4: Hjemreise

NØKKELINFO

Tid: 14-17. oktober 2021

Antall plasser: 12 Plasser

Pris: Kr. 13 900,-

Inkludert: Overnatting, frokost, transport, 2 profesjonelle fotoguider og en vulkanguide.

Ikke inkludert: Fly, alkohol, lunsj, middag og snacks.

Utstyr: Varme klær som til en kald høstdag i Norge. Laptop, back up disk.
Av kamerautrustning anbefaler vi alt fra vidvinkel til stor tele. Tripod (fotostativ) er et viktig redskap.

Reiseledere: post@naturogfoto.no, har du noen spørsmål, ring Tom Schandy på telefon: 95 97 91 95.