Moskus og fjellfugler på Dovrefjell

Natur&Foto inviterer til spennende workshop på Dovrefjell første helga i juni. Vi tenker at mange gjerne vil ut og fotografere etter lang tids isolasjon, og derfor er det vi glade for å kunne tilby denne workshopen.

MOSKUS OG FJELLFUGLER PÅ DOVREFJELL

Natur&Foto inviterer til spennende workshop på Dovrefjell første helga i juni. Vi tenker at mange gjerne vil ut og fotografere etter lang tids isolasjon, og derfor er det vi glade for å kunne tilby denne workshopen.

Vi skal gjøre dette til en trygg workshop og følger myndighetenes smitteverntiltak nøye. Det betyr at vi oppfordrer dere til å reise med egen bil – med maks en person i tillegg til dere selv. Vi oppfordrer dere også til å leie egen campinghytte – evt. bare sammen med en god venn som dere føler dere trygge med. Vi holder hele tiden 1 meters avstand til hverandre og vasker hendene ofte.

Vi samarbeider med et lokalt guide-firma. Vi regner selvsagt med at vi finner en rekke fuglearter som vi får fine bilder av. Begge Natur&Foto guidene har god erfaring med dette fra mange opphold i fjellverden på denne tiden av året. Men det er aldri noen 100% garanti. Mange av fuglene er like ved vei, men enkelte varter må vi kanskje gå noen kilometer for å finne. Det gjelder blant annet moskusen.

Vi vil konsentrere oss om fine bilder på flotte og eksklusive fjellfugler. Vi har en god lokalitet for blant annet boltit, temmincksnipe, havelle og blåstrupe. Vi har også tilgang til en dobbeltbekkasinleik, men snøforholdene avgjør om det er mulig å komme seg inn dit. Vi kan derfor ikke garantere noen ting, men vi håper det skal bli en mulighet.

Programmet blir slik:

Torsdag 3. juni: Ankomst til Oppdal hvor vi overnatter i campinghytter.

Fredag 4. juni: Moskus-safari med sertifisert guide. På denne tiden står moskusen nærmere veien og lavere ned. Muligheter for å få dem ned mot bjørkeskogen. De har akkurat kalvet, så det kan bli fine mor-kalv-bilder. Mulig vi også forsøker oss på blåstrupe.

Lørdag 5. juni: Dagen tilbringes ved et høyfjellsvann med gode muligheter for å fotografere ulike fjellarter, mange av dem eksklusive.

Blant artene vi håper å finne, er: Svømmesnipe, boltit, heilo, sandlo, temmincksnipe, havelle, storlom, fjellerke, gulerle, heipiplerke, løvsanger, rødvingetrost, blåstrupe og gjøk.

På noen av disse artene vil vi sette opp kamuflasjetelt og bruke lyd for å lokke dem til oss. Andre vil tillate oss å komme på nært hold uten bruk av kamuflasje.

Både vi selv og den lokale guiden vil bruke tid på å finne aktuelle arter før workshopen starter.

Søndag 6. juni:
Vi pakker ut av hyttene og kjører opp til Fokstumyra hvor vi håper å fotografere blåstrupe. Det blir også anledning til å gå en tur i Fokstumyra naturreservat hvor jordugle og myrhauk hekker.

Dette er et svært eksklusivt tilbud.


Nøkkelinfo:

TID: 3-6. juni 2021

ANTALL PLASSER: 10

PRIS: 6800,- (Overnatting, mat i tillegg)

Utstyr:
Fotoutstyr – Du må med ha med hele arsenalet. Ta med store teleobjektiver for fugler og dyr, vidvinkel for landskap og blits (for eventuelt dobbeltbekkasin).

Klær – Ta med dere varmt tøy for fjellbruk. Det er kalde morgener og kvelder, gjerne på minussiden. Vindtette klær, dunjakker, regntøy, luer, hansker, gode støvler som tåler fuktighet (både gummistøvler og fjellstøvler) avhengig av hvilken fugleart vi skal fotografere.

Har du doghouse eller annet kamuflasjetelt, ta det med. Vi vil uansett ha med en rekke kamuflasjetelt. En campingstol er også greit å ha med i kamuflasjeteltet.

Ellers: God sovepose

.

Overnatting: Granmo camping, Oppdal. Du ringer selv og bestiller hytte. De har hytter i forskjellige prisklasser, også leilighet med kjøkken. https://granmocamping.no.

Mat: Dere må ordne med mat selv – og vi spiser i campinghyttene. Det vil si tørrmat og pålegg og muligheter for å lage niste, samt termos og drikke for turer i fjellet. Du kjøper også med deg enkle middager som du kan tilberede i hytta for torsdag kveld, fredag kveld og lørdag, boksmat, supper etc. Vi spiser hver for oss i hyttene. Om vi spiser ute sitter vi med god avstand til hverandre.

Påmelding: Send straks beskjed til post@naturogfoto.no. Vi fakturerer hele beløpet med en gang.

Reiseledere: Baard Næss og Tom Schandy.

 

Bilder av noen av artene som vi håper å ta bilde av:

Bilde1Dobbeltbekkasin. Foto: Tom Schandy

 

Bilde2Heilo. Foto: Tom Schandy

 

Bilde3Boltit. Foto: Tom Schandy

 

Bilde4Svømmesnipe: Foto: Tom Schandy

 

Bilde5Storlom. Foto: Tom Schandy

 

Bilde6Blåstrupe. Foto: Tom Schandy

 

Bilde7Moskus. Foto: Tom Schandy