Ørnedager i Flatanger

Fotografer kongeørn, havørn og hønsehauk på nært hold i november. På denne tiden er det ofte flott lys og mye action.

ØRNEDAGER I FLATANGER

Fotografer kongeørn, havørn og hønsehauk på nært hold i november. På denne tiden er det ofte flott lys og mye action.

Bli med til Flatanger i Nord-Trøndelag. Der har ørnemannen Ole Martin Dahle bygd opp et unikt tilbud til naturfotografering. Han forer både havørn, kongeørn og hønsehauk, og fra skjul fotograferer vi de mektige rovfuglene på kloss hold. I tillegg tar han med oss ut på sjøen for å fotografere fiskende havørner.

Dahles tilbud er svært populært, og plassene blir revet raskt bort. Hit kommer nemlig folk fra hele Europa for å oppleve rovfugler i jomfruelig norsk natur. Siden 2007 har han vært ørneguide på heltid.

Vi deler gruppa i tre. Noen sitter og fotograferer kongeørn oppe på fjellet. Dit kommer forresten også havørn. I slutten av november er det store muligheter for action. Ørnene har ikke vært så lenge på foringsplassen, så da er det gjerne litt knuffing og slåsskamper. En meget spennende tid. Lyset er lavt på denne tiden, men desto mer spennende for en fotograf. Dessuten blir ikke dagene så lange i kamuflasjen på denne tiden.

En annen gruppe sitter i skogen og fotograferer på en foringsplass for hønsehauk, men den siste gruppa blir vi med ut på sjøen og kaster ut fisk til havørna, slik at vi kan få flotte bilder av stupende havørner.

Dagsprogram:

Dag 1: TORSDAG 26/11: Vi reiser til Flatanger.

Dag 2: FREDAG 27/11. Tre grupper – en i båt, en på hønsehauk og en på kongeørn. På ettermiddag/kveld foredrag om fuglefotografering.

Dag 3: LØRDAG 28/11. Tre grupper, en i båt, en på hønsehauk og en på kongeørn.
På kvelden ser vi på deltakernes bilder, og Tom og Baard kommenterer.

Dag 4: SØNDAG 29/11. Tre grupper, en i båt, en på hønsehauk og en på kongeørn. Sen ettermiddag returnerer vi til Værnes og flyr hjem.

Det kan hende vi omrokkerer etter værforhold. Spesielt gjelder det på sjøen.
Fotoskjul på kongeørn har plass til seks fotografer
Fotoskjul på hønsehauk har plass til tre fotografer
Båt til havørnsafari har plass til seks fotografer

Kamuflasjehyttene
I kamuflasjehyttene sitter vi på stoler og fotograferer ut gjennom fotoglugger. Vi installerer oss før dagslyset kommer, og sitter til det blir mørkt igjen. Det er imidlertid toalett i hyttene, så det skulle være mulighet for å overleve. Det er lurt å sitte i en varm sovepose, så ta med dette.

Overnatting
Vi overnatter både i «Ørnereiret», en intim og komfortabel hytte av høy standard, med soverom og senger til 6 personer, samt to bad, samt Hotell Zanzibar. Vi spiser middager på hotellet – eller vi tilbereder middag sammen i Ørnereiret.

Natur&Fotos redaktører Tom Schandy og Baard Næss er med som reiseledere.
Veiledning og hjelp gis hele tiden. På kveldstid samles vi for å gå gjennom bilder og gi råd og tips. Dette er en gylden anledning til å lære mer om dyre- og naturfotografering av to av landets mest profilerte naturfotografer. De vil også fotografere sammen med deltakerne, slik at du vil få tips også i felt.


Nøkkelinfo:

TID: 26.-29. november 2020

ANTALL PLASSER: 9

PRIS: Kr. 13 000,-

Inkluderer:
Tilgang til fotoskjul i 3 dager
Overnatting enten i Ørnereiret eller på Zanzibar.

Ikke inkludert:
Reise til og fra. Vi flyr til Værnes i Trondheim og tar toget til Steinkjer hvor vi blir hentet med bil. Mat kjøper vi selv.

Ustyr:
Det er en fordel med teleobjektiver, alt fra 200mm til 500mm, gjerne i kombinasjon med konvertere. Vi trenger ikke stativ i kamuflasjehyttene, bare stativhode som skrus fast på en benk inne i hytta. Lap-top bør medbringes, slik at man laste over bildene. Ta med mange minnekort.

Ta med varmt tøy, varme støvler og varm sovepose til bruk i kamuflasjehyttene.

Reiseledere: Tom Schandy (95 97 91 95), Baard Næss.