Island Fuglefotoworkshop

Både 2018 og 2019 arrangerte Natur&Foto fotosafari til Island. Vi synes øya er et så fantastisk fotomål at vi i mai-juni 2022 arrangerer nok en tur, denne gangen en fuglefotoworkshop. Vi skal fotografere fugler på Grimsey, Myvatn og Langanes. Mai-juni er en optimal tid for fuglefotografering på Island!

Island Fuglefotoworkshop

Både 2018 og 2019 arrangerte Natur&Foto fotosafari til Island. Vi synes øya er et så fantastisk fotomål at vi i mai-juni 2022 arrangerer nok en tur, denne gangen en fuglefotoworkshop. Vi skal fotografere fugler på Grimsey, Myvatn og Langanes. Mai-juni er en optimal tid for fuglefotografering på Island!

Dag 1 – 26.mai:
Vi flyr fra Oslo til Reykjavik og så videre til Akureyri på nordkysten av Island. Ettermiddag og kveld på egenhånd.

Dag 2 – 27. mai:
Vi plukker opp våre leiebiler og kjøre nordover til Dalvik. Der tar vi ferje over til Grimsey (3 timer). Her sjekker vi inn på Guesthouse Básar (www.gistiheimilidbasar.is) som ligger rett ved flyplassen. Her vil vi bor tre netter. Vi har et koselig hus helt for oss selv, og det ligger bare et par minutters gange fra store lundekolonier og rødnebbternekolonier.

Grímsey er ei lita øy 40 km nord for Island, beliggende ved Polarsirkelen. Øya er 105 meter høy, 4,7 km lang og 1,7 km bred. Øya er det nordligste bosatte området på Island med et folketall på bare rundt 100. Hovednæringen er fiske.

Grimsey er en fantastisk fugleøy og kanskje det beste stedet på hele Island for å fotografere lunde, ja kanskje i hele verden. Det er nemlig kolonier rundt hele øya. Det betyr at man et eller annet sted på øya vil kunne få vindforhold som gjør at lunden henger på vinden før den skal lande og gjør det dermed lettere å ta flotte bilder.

Lundene hekker bare et steinkast fra gjestehuset som vi bor på. Det innebærer at vi kan fotografere fugl når som helst på døgnet, avbrutt av pauser inne på gjestehuset. I og med at hele øya er innenfor gåavstand, klarer vi oss fint uten transport. Dermed kan deltakerne selv bestemme hvor lenge og når de vil fotografere, om det er natt eller dag. På grunn av at vi er på polarsirkelen vil vi kunne fotografere fugler døgnet rundt.

I tillegg til lunde hekker også både lomvi og polarlomvi, samt teist og alke. Øya har også en av landets største rødnebbternekolonier. Andre arter som hekker på øya er heilo, myrsnipe, svømmesnipe, krykkje, havhest, snøspurv og steinskvett.

Bilde1

Bilde2

 

Dag 3 – 28. mai: Hele dagen på Grimsey. Fuglefotografering.

Dag 4 – 29. mai: Hele dagen på Grimsey. Fuglefotografering

Dag 5 – 30. mai: Vi har en morgenøkt, før vi tar ferga til fastlandet og kjører til Myvatn. Der skal vi bo på Vagafjos Guesthouse (https://www.vogafjosfarmresort.is/en). Avstand ca. 120 km.

Dag 6 – 31. mai: Vi fotograferer fugler i og rundt Myvatn som er et av Europas beste fuglevann. Her hekker 15 andearter, og vi vil prøve å ta bilder av blant annet harlekinand og islandsand som bare hekker her i hele Europa, i tillegg til andre arter som smålom, islom, horndykker, svømmesnipe ++. Harlekinanda er spesielt flott der den dykker i strykene i elva Laxa som renner ut fra Myvatn.
Det er også geologiske fenomener i den vulkanaktive sonen, med lavaformasjoner, varme kilder, vulkaner og verdens største pseudokrater m.m. Hverarönd er et lavafelt med boblende kilder.

Dag 7 – 1.juni: Vi fotograferer fugler i og rundt Myvatn.

Dag 8 – 2. juni: Vi har en morgenøkt, før vi etter lunsj pakker sammen og kjører til halvøya Langanes helt oppe i nordøst. Der skal vi bo to netter på Ytre Lon Guesthouse (www.ytralon.is). Avstand ca. 200 km.

Dag 9 – 3. juni: Vi drar til fuglekoloniene ytterst på halvøya. Her hekker blant annet havsulene, og vi kan få fine bilder av kolonien mot havet. Det er også mange sjøfugler som hekker, ikke minst polarlomvi. Her er også mange vadefugler, som sandlo, sandløper, steinvender, myrsnipe og fjæreplytt. Også islom og smålom kan ses her, pluss at det er muligheter for vandrefalk og jaktfalk, samt fjellrev.

Dag 10 – 4. juni. Full dag på Langanes.

Dag 11 – 5. juni. Vi kjører til Akureyri. Vi stopper opp om vi ser fine fotomotiver. Vi flyr fra Akureyri til Reykjavik og videre til Oslo. Det gjenstår å se hvilke flyruter som passer, om vi kommer oss helt hjem samme dagen eller om vi må overnatte i Akureyri eller Reyjavik.


Nøkkelinfo:

TID: 26. mai-5. juni 2022

ANTALL PLASSER: 10

PRIS: Kr. 25 000,- (med forbehold om kursendringer/prisjusteringer da endelige priser ikke foreligger i skrivende stund).

Depositum: Kr 5000,- i depositum betales umiddelbart etter påmelding og refunderes ikke hvis man melder avbud.

Inkluderer:
Overnatting (med unntak av først og siste natt), transport på innlandstur, guiding i felt, fotoworkshops underveis, frokost.

Ikke inkludert:
Reise til og fra Reykjavik/Akureyri og evt. hotell første og siste natt i Akureyri. Middager er ikke inkludert.

Utstyr:
Vi fotograferer til fots, både landskap og fugler. Aktuelle objektiver er alt fra 16-35 mm for landskap til 300-600mm for fugler. Stativ er kjekt å ha med. Det er variert vær på Island, så må ha med varmt tøy, regntøy og fjellstøvler/gummistøvler.

Nivå:
Turen innebærer ingen større fysiske anstrengelser. Turen egner seg både for amatører og profesjonelle.

Overnatting:
Vi overnatter på gjestehus/hoteller av diverse standard.

Reiseledere: Baard Næss (90 88 44 14) og Tom Schandy (95 97 91 95)