Puma- og Kondorsafari med Natur&Foto

Bli med Natur&Foto på en spennende ekspedisjon til Torres del Paine nasjonalpark sør i Chile. Dette er det beste stedet i verden for å fotografere ville pumaer. Men vi fotograferer ikke bare pumaer, men også andeskondorer og fantastiske landskap.

PUMA- OG KONDORSAFARI MED NATUR&FOTO

Bilde1

Torres del Paine nasjonalpark er en fantastisk nasjonalpark. Høye fjelltopper stikker brutalt rett til værs fra det patagoniske slettelandet. Nasjonalparken ligger nesten så langt sør du kommer i Sør-Amerika og er en av Chiles mange stoltheter. Ja, ikke bare en chilensk stolthet, men en av de store naturattraksjonene i Sør-Amerika. Ikke uten grunn har UNESCO erklært parken som biosfære-reservat.

Helt siden jeg så Hugh Miles` TV-dokumentar om pumaene i denne parken en gang på 80-tallet, har det ligget et latent ønske om å oppleve det samme. Jeg opplevde pumaene i parken første gangen i 2012, og så de igjen i november i fjor. Da arrangerte Natur&Foto en tur dit, som en forlengelse av vår tur til Falklandsøyene, og vi så puma på alle fotoøktene. Vi hadde puma med bytte, en guanakokalv, og vi hadde en pumamor med fire store unger. Avstanden var av og til bare noen få meter. Dette var så eksepsjonelt at vi allerede nå planlegger en ny tur dit. Denne gang blir det en apriltur, det vil si at det er høst der nede. Det kan bety ekstra fine farger i omgivelsene når vi tar bilder av landskap. På denne tiden har også pumaen små unger, og de er derfor lette å finne.

I selve nasjonalparken er det veldig restriktivt med pumasafari, men det finnes private området som grenser til parken, og her kan vi bevege oss fritt med erfarne pumaguider. Pumaene er forbausende tolerante overfor mennesker, så vi kan komme svært nær innpå dem.
Foruten pumaer er det rundt 3000 guanakoer (lamadyr) i parken og nærmeste omgivelser. Dette er en stabil næringskilde for de rundt 50 pumaene i regionen. I tillegg ser vi ofte argentinsk grårev og patagoniatryneskunk – i tillegg til mektige andeskondorer. Vi besøker en ranch som byr på åtefotografering av andeskondor – fra skjul – nesten slik vi fotograferer kongeørn her hjemme. Kamuflasjen er dog mer trekkfull enn hva vi er vant til her hjemme. Etterpå tar vi oss på toppen av en klippe og fotograferer andeskondorer i flukt.

Dette er en episk reise for å fotografere to av de fremste ikonene på søramerikansk fjellnatur – puma og andeskondor. På en slik reise er det viktig ikke å være for mange, så derfor har vi satt en grense på seks gjester.

Slik ser programmet ut:

Dag 1 – 30. mars: Fly fra Oslo til Santiago.

Dag 2 – 31. mars: Vi lander i Santiago, overnatting på hotell.

Dag 3 – 1. april 2022:

Vi flyr til Punta Arenas airport og kjører til Cerro Castillo. Overnatting på Hotel El Ovejero, Cerro Castillo.

Dag 4-5-6-7 – 2-3-4-5. april 2022:
Fire fulle dager er viet pumafotografering på private rancher.. Vi overnatter på Hotel El Ovejero. Vi må være forberedt på å gå et par-tre kilometer, som regel ikke så mye mer.

Bilde2

Bilde3

Bilde4

Dag 8 – 6. april: Denne dagen vies til annen type fotografering, annet dyreliv som guanakoer og ikke minst det mektige landskapet i Torres del Paine østlige sektor: besøk til Laguna Azul, Laguna Amarga, Lago Sarmiento. Vi overnatter på Hotel Pehoé.

Bilde5

Dag 9 – 7. april: Fotografering i Torres del Paines vestlige sektor: Nothofagus forest – Båttur til Grey Glacier. På ettermiddagen kjører vi til Punta Arenas. Overnatting på Hotel Diego de Almagro.

Bilde6

Dag 10 – 8. april: Tidlig dagstur til Estancia Olga Teresa for Andeskondor-fotografering. Vi sitter først i skjul for å fotografere kondorene på bakken. Etterpå tar vi fluktbilder fra toppen av en klippe hvor mange kondorer har tilhold. Overnatting på Hotel Diego de Almagro, Punta Arenas.

Bilde6

Dag 11 – 9. april: Transfer to Punta Arenas airport (Breakfast), fly til Santiago, hotell i Santiago.

Dag 12 – 10. april: Fly Santiago-Oslo

Dag 13 – 11. april: Hjemme igjen i Norge.


Nøkkelinfo:

TID: 30. mars - 11. april 2022

ANTALL PLASSER: 6
Singelrom: 420 US dollar

PRIS: NOK 62 000 (med forbehold om endringer)

Depositum:
Kr 10 000,-

Inkluderer:
Overnatting tur-retur Punta Arenas, 3-9. april, alle måltider, guide og pumasporer, all transport, kondorskjul. Inngang til parken.

Ikke inkludert:
Fly fra Oslo til Punta Arenas
Eventuell overnatting i Santiago.
Reiseforsikring
Snacks
Laundry
Telefon
Personlige ting

Reiseledere: Tom Schandy (95 97 91 95)