Lang - weekend i Jotunheimen

Bli med på en spennende fotohelg på Leirvassbu som ligger midt i Jotunheimen. Dette er et glimrende sted for å ta flotte høstbilder. Hytta ligger omgitt av høye fjell med isbreer, blant annet flere 2000-meter topper. Det er vann og elv rett utenfor hytta. Nederst i dalen er det også flott bjørkeskog som forhåpentligvis kan by på flotte høstfarger. Her skal vi boltre oss med det storslåtte landskapet, men også fordype oss i de små detaljene på makronivå..

Lang - weekend i Jotunheimen

Bli med på en spennende fotohelg på Leirvassbu som ligger midt i Jotunheimen. Dette er et glimrende sted for å ta flotte høstbilder. Hytta ligger omgitt av høye fjell med isbreer, blant annet flere 2000-meter topper. Det er vann og elv rett utenfor hytta. Nederst i dalen er det også flott bjørkeskog som forhåpentligvis kan by på flotte høstfarger. Her skal vi boltre oss med det storslåtte landskapet, men også fordype oss i de små detaljene på makronivå.

 

Standard:
Det er bra standard på hytta. Vi tilbyr alle deltakerne dobbeltrom/enkeltrom med dusj og wc. Rommene er ferdig oppredd med sengetøy og håndklær.

I spisesalen samles vi til frokost og middag. Lunsj - nistepakke smøres ved frokostbordet, og termos kan fylles med saft eller kaffe/te. Les mer om Leirvassbu på: www.leirvassbu.no

 

Kurs-innhold:
Leirvassbu er omgitt av landets flotteste fjellnatur. Hytta ligger 1400 moh midt i Jotunheimen. Liten eller ingen mobildekning gir en ro og frihet vi sjelden finner i våre dager, men trådløs internettforbindelse i resepsjonsområdet. Kombiner kurset med naturopplevelser som brevandring, tindebestigning, klatring - mulighetene for turer og opplevelser er nærmest uendelige.

Vi skal benytte tiden til å fotografere landskap, detaljer, friluftsliv etc. Vi fotograferer store deler av dagen, men har også felles samlinger hvor vi går gjennom teori og ser på deltakernes bilder. Vi gir også oppgaver som skal løses og vises i plenum.

Med på turen er Øyvind Garden fra Foto.no. Han har fylt bilen med utstyr som deltakerne kan låne under oppholdet. Han har også med seg printer og blekk, og vil printe ut deltakernes beste bilder i stort format. Det blir også en uhøytidelig kåring av kursets beste bilde.

 

KURSINNHOLD

  1. Grunnleggende fotokunnskap, om tekniske innstillinger på kamera.
  2. Grunnleggende landskapsfotografering.
  3. Grunnleggende makrofotografering.
  4. Komposisjon og bildeformidling.
  5. Grunnleggende bildebehandling. Få fram det beste i opptaket.
  6. Gruppeoppgaver løses i felt og fremføres i plenum.
  7. Medbrakt A2-printer vil gi hver deltaker anledning til å printe ut et av sine bilder i stort utstillingsformat.
  8. Uhøytidelig fotokonkurranse med premie.

 

Program (kan endres på kort varsel avhengig av værforhold og fotolys)

 

Torsdag kveld:
Vi møtes ca kl 1800. Tom Schandy og Baard Næss ønsker velkommen.

1900: Felles middag.
Ca. 2000: møtes vi i peisestua. Tom Schandy og Baard Næss presenterer kursprogram. Hver deltager tar med 2 bilder som de ønsker å dele med de andre kursdeltagere. Vi snakker om bildene.

Tom og Baard holder et foredrag om grunnleggende fototeori.

Deltakerne får oppgaver som skal løses i løpet av kurset. Inndeling i grupper.

 

Fredag:
0600-0900: Fotoøkt ute. Vi fotograferer Kyrkja som speiler seg i Leirvannet eller fjellene i morgenlys.

0700-0930: Frokost

1000: Innføring i landskapsfoto og makrofoto.

1100: Fortsetter fotograferingen ute i fjellet. Været vil avgjøre hvorvidt vi konsentrerer oss om de små lukkede landskapene eller de store vyene.

Matpakkelunsj

1500-1800: Fotograferingen fortsetter til lyset forsvinner.

1900: Middag

2000: Møtes i peisestua. Ta med lap-top og dagens bilder. Vi ser på bilder, gir tilbakemelding og svarer på spørsmål. Enkel bildebehandling.

 

Lørdag:
0600-0800: Fotografering for morgenfugler. Gruppeoppgave løses.

0700-0900: Frokost

0900: Fotografering ute fortsetter. Gruppeoppgave løses.

1300: Matpakkelunsj

1500-1800: Workshop inne. Gruppene redigerer bilder som skal vises i plenum senere på kvelden. Kursledere hjelper til. Vi printer bilder. Hvis det er knallvær, kan det hende vi må omprioritere.

1900 Middag

2000 Samling i peisestua for å se på deltakernes bilder.

Kåring av det beste bildet!

 

Søndag:
0700-0900: Frokost

0900: Vi går en lengre fottur i fjellet for de som ønsker det. Medbrakt matpakkelunsj. Vi satser på en tur opp på Kyrkja (2038 m) for de som ønsker det (4 timer opp og ned). Dette er signaturfjellet i området.

1500: Avslutning i peisestua. Kurskritikk.

1600: Avreise

 

Nøkkelinfo

TID: 10. - 13. september 2020

PRIS: 
Enkeltrom med dusj og toalett kr 8600,-
Dobbeltrom pr person kr 8000,-

 

Inkluderer:
Helpensjon torsdag kveld – søndag frokost (og lunsj-matpakke).
Kursinstruksjon av to profesjonelle naturfotografer
To inspirasjons-foredrag
Printing av bilde i stort format
Fotografering av naturen rundt Leirvassbu

Adkomst på egenhånd. Man må regne ca. 6 timer fra Oslo til Leirvassbu.
Familiemedlemmer som ikke er på kurs, betaler kr. 2500, måltider inkludert.

 

UTSTYR:
Ta med hele fotoutrustningen din, helst digitalt speilreflekskamera. Aktuelle objektiver er makroobjektiv, vidvinkelzoom (for eksempel 16-35 eller 24-70), liten zoom (70-200) og gjerne en tele (300). Har du stativ, så tar du det med. Det samme gjelder filtre, for eksempel gråfiltre. HUSK: Batterilader og batteri. Det er en fordel å ha med lap-top for konvertering av bilder eller for lagring. Lurt å ta med kortleser.

PS: Installer kameraets medfølgende programvare. Der er det som regel råfilkonverter. Det er bra om du har installert et bildebehandlings-program, Photoshop, Photoshop-elements, Lightroom etc..

Det kan være kaldt i fjellet: Ta med varmt tøy, lue, hansker, stilongs, varm jakke, fjellstøvler, regntøy.

 

NIVÅ: Egnet for nybegynnere og litt viderekommende fotografer.

 

PÅMELDING:
Send din påmelding post@naturogfoto.no. Merk mail med: Leirvassbu. Oppgi navn, adresse, tlf. og antall personer.

Det vil være et depositum på kr. 2000,-. Resten forfaller til betaling 20. august.

 

Kursholderne

Tom Schandy er eier og redaktør av Natur&Foto og en av de mest profilere naturfotografene i Norge. Han har vunnet førstepriser i flere internasjonale fotokonkurranser, blant annet BBCs Wildlife Photographer of Year. Han er kanskje den naturfotografen i Norge som har skrevet flest naturreportasjer og produsert flest bøker. Han leverer fotoreportasjer til Dagbladet, A-Magasinet, Aftenposten, Villmarksliv, Vi Menn i tillegg til mange flere. I over 20 år han vært tilknyttet WWF Verdens Naturfond som fagmedarbeider, informasjonsmedarbeider, redaktør, fotograf og skribent. Han var også en av seks norske naturfotografer som ble valgt ut til å være med på det prestisjefylte fotoprosjektet «Wild Wonders of Europe». Han driver sitt eget forlag og har gitt ut mer enn 40 bøker om natur, friluftsliv og kultur. Han har et omfattende reiseprogram over hele verden, og har gitt ut bøker både om Afrika, Sør-Amerika og Antarktis. Tom er medlem av Norske Naturfotografer, Biofoto og har sine bilder i Scanpix bildebyrå.

Baard Næss er eier og redaktør av magasinet Natur&Foto og er en profilert natur- og reklamefotograf i Norge. Han arbeider daglig for reklamebyrået Inkognito AS som fotograf, og har spesialisert seg på matfoto. Han er prisvinner i flere nasjonale og internasjonale fotokonkurranser bl.a. Wildlife Photographer of the Year og har vunnet Norges største naturfotokonkurranse fire ganger i bladet Villmarksliv. Gitt ut og fotografert en rekke bøker. Han har også i samarbeid med NRK laget filmen “Naturfotografene”, som har blitt vist på NRK og andre nordiske kanaler. Baard er medlem av Norske Naturfotografer, Biofoto og Oslo Naturfoto og har sine bilder i Scanpix bildebyrå.