Yellowstone nasjonalpark 2019

Vintertur til Yellowstone nasjonalpark i USA. Her skal vi forhåpentligvis fotografere rimete bisoner, ulver, sjakaler, otre, tykkhornsau og elk, samt storslåtte landskap og vulkansk aktivitet.

NATUR&FOTO i samarbeid med WILD NATURE FOTORESOR

Vintertur til Yellowstone 12-20. januar 2019!

Yellowstone nasjonalpark ligger i den store fjellkjeden Rocky Mountains nordvest i USA. Den fikk nasjonalparkstatus allerede i 1872 - som verdens
første. Området har mye spennende landskap å by på, fra høye fjell til dype daler og geotermiske områder.

Vi vil oppleve store flokker med bison, kanskje i røyken av en geysir. Rimete står de der som store, hvite bautaer i landskapet. Ulven er gjeninnført, og det er også mulighet for å se ulveflokker. Coyote, oter, bever, elk og tykkhornsau er også arter du normalt vil se. Yellowstone er Amerikas svar på de afrikanske savannene, men i vinterhalvåret er gresset byttet ut med snø.

PROGRAM:

Dag 1: Fly fra Oslo lufthavn - Bozeman. Vi har en overnatting i Bozeman.

Dag 2: Vi kjører fra Bozeman om morgenen til Gardiner. Der booker vi oss inn på et motell. Etter å ha droppet bagasjen der kjører vi inn i parken og bruker resten av dagen i Lamardalen som har stor konsentrasjon av dyr. Her kan du oppleve det meste av Yellowstones dyreliv. Her er det også vanlig å se ulv.

Dag 3 og 4: Vi farter omkring i Lamardalen med bil. Veien går gjennom et spennende landskap med et unikt dyreliv. Vi kan gå ut av bilene om vi ønsker det. Blant annet kan det være lurt å se etter bever og oter i Lamarelva. Langs elva jakter også hvithodeørn.

Dag 5: Vi reiser med snowcoach (beltebil) fra Mammoth Hot Springs til det idre av Yellowstone. Her vil vi oppleve geysirer og annen eotermisk aktivitet, men også dyr. Vi vil ha spesielt fokus på Yellowstone river, Hayden Valley og Geysir Baisins som ligger rundt den kjente geysiren "Old faithful". Vi overnatter i West Yellowstone rett utenfor parkgrensa.

Dag 6 og 7: Vi kjører snowcoach og fotograferer rundt i samme området som dag 5. Store muligheter for hvitrimet bison i geysirrøyk, i tillegg til annet dyreliv.

Dag 8: Vi kjører tilbake med snowcoach tilbake til Mammoth Hot Springs. Kjører derfra seint på ettermiddagen ned til Bozeman for overnatting.

Dag 9: Fly fra Bozeman og tilbake til Europa, hjemme igjen 21. januar.

NØKKELINFO

Pris: Kr. 34 900,- med forbehold om valutaendringer.

Antall plasser: 10

Inkludert: All landtransport i USA, billeie, nasjonalparkavgifter, profesjonelle/guider, alle måltider på safari, all overnatting, to reiseledere, Tom Schandy fra Natur&Foto og Henrik Karlsson fra Wild Nature Fotoresor.

Betingelser: Depositum kr. 10 000,- pr. deltager ved påmelding. Depositum er ikke refunderbart annet enn ved legeattest.

Ikke inkludert: Flyreisen, reise- og avbestillings- forsikring, personlige utgifter, måltider og ekskursjoner som ikke står på programmet.

Flybilletter: Fly tur- retur Oslo-Bozeman ligger på ca. kr. 6000,-.

Utstyr: I Yellowstone får du bruk for hele arsenalet av kamerautstyr. For fugler og pattedyr er 300-500 mm egnet, for landskap, detaljer etc. er 24-70, 70-200 og et makroobjektiv velegnede objektiver. Stativ bruker vi til landskap m.m.

Annet utstyr: Varme klær og gode vinterstøvler. Kle deg slik du gjør en iskald norsk/svensk vinter.

Nivå: Turen innebærer ikke lange vandringer fra enten bil eller weasel og krever således ikke god kondisjon, men du må være i stand til å være ute i kaldt vær i mange timer.

Reiseledere: Tom Schandy. (+47-95 97 91 95) og Henrik Karlsson (+46-705891318)