Fantastisk ørkenreise til Namibia

Bli med Natur&Foto på en fantastisk reise til den namibiske ørkenen sørvest i Afrika. Her vil vi fotografere verdens høyeste sanddyner, rødglødende kveld og morgen, med fantastiske muligheter for spennende komposisjoner. Vi skal også lete etter slanger, kameleoner, gekkoer etc, arter som er spesialtilpasset ørkenlivet. Vi drar gjennom den legendariske Skjellettkysten, fotograferer pelssel og drar til sjøs for å ta bilder av delfiner og pelikaner. Vi treffer også det flotte himbafolket og fotograferer neshorn, elefanter og rovdyr i Etosha nasjonalpark.

Fantastisk ørkenreise til Namibia

Natur&Foto ser fram til å lede denne fantastiske turen gjennom Namibia, som er et av verdens mest fotogene land. Her skal vi boltre oss i motiver.

Dette er noen av høydepunktene:

 • Verdens høyeste sanddyner, rødglødende kveld og morgen, med fantastiske muligheter for spennende komposisjoner.
 • Levende ørken. Vi leter etter slanger, kameleoner, gekkoer etc, arter som er spesialtilpasset ørkenlivet.
 • Vi drar til havs og fotograferer delfiner og pelikaner.
 • Vi fotograferer en enorm koloni med pelssel på kysten.
 • Fotografering langs legendariske Skjelettkysten.
 • Vi leter etter de like legendariske ørkenelefantene.
 • Morgentur til himba-folket, fotogent urfolk som lever i svært tørre omgivelser.
 • Ikke minst: Flere dager på safari i Etosha nasjonalpark. Her er det enorme flokker med elefanter, antiloper, samt mange predatorer. Ved et opplyst vannhull blir det gode muligheter for å fotografere det truede svarte neshornet i nattemørket.

Turprogrammet

Dager Steder Overnatting Inkluderer
1 Namib Desert Sossus Dune Lodge dbb
2 Namib Desert Sossus Dune Lodge dbb
3 & 4 Swakopmund/Walvis Bay Swakopmund Hotel bb
5 Skeleton Coast Cape Cross Lodge dbb
6 & 7 Damaraland Twyfelfontein Country Lodge dbb
8 - 10 Etosha – South Okaukuejo Resort dbb
11 Etosha – East Namutoni Resort dbb
12 End of safari...    

 

Bilde1

 

Dag 0: Med fly fra Oslo til Windhoek.

 

Dag 1 & 2: Namib Desert - Sossus Dune Lodge - dbb.

 • Vi møter våre guider på flyplassen i Windhoek. Herfra kjører vi sørover til vår lodge for overnatting. Hvis tiden tillater det, vil vi gå via vakre Spreetshoogte Pass hvor det er fantastisk utsikt.
 • Tidlig neste morgen er vi på plass i Sossusvlei for å fotografere rødglødende sanddyner i morgensol. Et helt fantastisk syn og et hav av motiver, ja et sandhav å ta av. Linjer, former, her kan landskapsfotografen boltre seg. Et sted som heter Dead Vlei, har døde trær som står i ørkenen. Disse er utrolige fotomotiver. Vi håper å få til en tur på kvelden slik at vi kan fotografere dette ikoniske motivet rett etter solnedgang, med stjernehimmelen over.
Bilde2  Bilde3  Bilde4 

 

Dag 3 & 4: Swakopmund/Walvis Bay - Swakopmund Hotel - bb.

 • Etter frokost drar vi nordover til Solitaire, gjennom Gaub og Kuiseb Canyons via the Namib Gravel Plains til kysten … Skjelettkysten
 • Enten via Walvis Bay til Swakopmund, eller via Ganab til Welwitschia Plains og Moon Landscape
 • Namibiakysten er kjent som Skjelettkysten på grunn av det øde, gudsforlatte landskapet, de mange skipsvrakene her, samt noen hvalskjeletter...
 • Den neste dagen vil vi tilbringe på Dolphin Catamaran Cruise med muligheter for bade pelikaner og delfiner. Kombinert med 4x4 Sandwich Harbour ekskursjon for skjelettkyst-opplevelse. Rikt fugleliv, inkludert flamingoer.
Bilde5  Bilde6  Bilde7 

Bilde8

 

Dag 5: Skjelettkysten - Cape Cross Lodge - dbb.

 • Tidlig om morgen drar vi fra hotellet Swakopmund for halvdags 4x4 Living Desert Tour sammen med lokale eksperter for å finne ørkenlevende reptiler, slanger, kameleoner, gekkoer etc.
 • Senere kjører vi nordover langs Skjelettkysten, via Henties Bay for å besøke kolonien med pelsseler på Cape Cross. Langs veien stopper vi på et område med lav, samt noen skipsvrak på stranda, mellom de fargerike byene Vlotskasbaken og Henties Bay.
Bilde9  Bilde10  Bilde11 

 

Dag 6 & 7: Damaraland - Twyfelfontein Country Lodge - dbb.

 • Tidlig om morgenen drar vi innover i landet, gjennom vidåpne sletter og nordover til Twyfelfontein
 • På ettermiddagen viser guidene oss Namibia’s Open Air Museum, de berømte Twyfelfontein Rock Engravings (hulemalerier) så vel som Organ Pipes rock formations og Burnt Mountain.
 • Neste morgen vil vi kjøre vestover til Huab River for å se etter ørkenelefanter og andre dyr som oryx, springbukk, struts etc.
Bilde12  Bilde13  Bilde14 

Bilde15

 

Dag 8 & 10: Etosha - SørOkaukuejo Resort - dbb.

 • Etter frokost kjører vi østover mot Khorixas hvor vi stopper ved Petrified Forest (fossile trær).
 • From Khorixas kjører vi nordover mot Kamanjab hvor vi vil stoppe for å besøke Otjikandero Orphan Himba Village, en landsby med det fotogene himbafolket (urbefollkning)
 • Etter himba-landsbyen vi drar mot Outjo og så nordover til vår lodge inne i Etosha nasjonalpark.
 • Vi kommer sent på ettermiddagen, og vil bruke deler av kvelden ved å observere dyr ved å fotografere dyr som kommer for å drikke ved det opplyste vannhullet Okaukuejo. Stor sannsynlighet for at svart neshorn, elefant og sjiraff kommer for å drikke. Ja, det hender at det også dukker opp løver.
 • Neste to dager – gamedrives morgen og kveld. Vi besøker mange vannhull hvor dyr kommer for å drikke. Etosha er en av Afrikas mest kjente nasjonalparker. Store mengder med elefanter i parken, pluss de mange andre safaridyrene. Her lever dyrene under langt tørrere forhold enn i Øst-Afrika. Vi håper blant annet å finne de «hvite» elefantene som bader i hvitt støv og dermed blir nesten helt hvite – og også veldig fotogene.
Bilde16  Bilde17  Bilde18 

 

Dag 11: Etosha - øst Namutoni Resort - dbb.

Dag 11 er heldags gamedrive ettersom vi beveger oss sakte østover gjennom Etsoha nasjonalpark hvor vi stopper ved mange vannhull. Vi spiser lunsj ved  Halali Resort som er halvveis mellom Okaukuejo og den østlige gaten.

Bilde19  Bilde20  Bilde21 

 

Dag 12: Etosha - østNamutoni Resort - dbb.

Etter frokost drar vi tilbake til Windhoek International Airport in time for å fly hjem igjen.

 

Forkortelser

bb: bed & breakfast
dbb: dinner, bed & breakfast
fb: all meals
fi: fully inclusive of meals and activities

 

Bilde22  Bilde23  Bilde24 

 


Nøkkelinfo:

TID: 1-12. september 2018

ANTALL PLASSER: 10

PRIS: NOK 46 000. (Med forbehold om valuta/prisendringer). (enkeltromstillegg NOK 3500).

Inkluderer:
All landtransport i Namibia, nasjonalparkavgifter, profesjonelle/guider, måltider nevnt i programmet, all overnatting nevnt i programmet, to norske reiseledere fra Natur&Foto og en engelsk guide, aktiviteter nevnt i programmet.

Betingelser:
Depositum kr. 10 000,- pr. deltager ved påmelding. Depositum er ikke refunderbart.

Ikke inkludert:
Flyreisen, reise- og avbestillings- forsikring, personlige utgifter, måltider og ekskursjoner som ikke står på programmet.

Flybilletter:
Fly tur- retur Oslo-Windhoek ligger på ca. kr. 9000,-.

Utstyr:
I Namibia får du bruk for hele arsenalet av kamerautstyr. For fugler og pattedyr er 300-500 mm egnet, for landskap, detaljer, smådyr etc. er 16-35, 24-70, 70-200 og et makroobjektiv velegnede objektiver. På safariturene er såkalte beanbags bra å bruke som underlag for store objektiver (poser fylt med bønner, erter etc). Stativ bruker vi til landskap m.m. Ta gjerne med filtersett om du har, f.eks. graderte gråfiltre.

Annet utstyr:
Sommertøy, men også en varm genser/jakke ved kjølige morgener. Joggesko er greit fottøy.

Nivå:
Turen er ikke fysisk krevende, men det er noen dager med lange kjøringer..

Reiseledere:
Baard Næss (90 88 44 14) og Tom Schandy. (95 97 91 95)

 

Bilder i galleri: Foto: Tom Schandy