Fugler og landskap på Island

Island er et drømmereisemål for naturfotografer. Landskapet er mektig, med store fosser, isbresjøer, dramatiske kystlandskap, varme kilder, sprutende geysirer, fuglevann og fuglefjell med Europas mest tillitsfulle lundefugler. Dette blir en intensiv tur hvor vi utnytter alle døgnets lyse tider til å ta spennende bilder.

Fugler og landskap på Island

Island er et drømmereisemål for naturfotografer. Landskapet er mektig, med store fosser, isbresjøer, dramatiske kystlandskap, varme kilder, sprutende geysirer, fuglevann og fuglefjell med Europas mest tillitsfulle lundefugler. Dette blir en intensiv tur hvor vi utnytter alle døgnets lyse tider til å ta spennende bilder.

Dag 1
Oslo-Keflavik Morgenfly. Klar til å dra avgårde ved lunsjtider. Vi kjører til Gullfoss og Strokkur, og fosser langs veien, Seljalandsfoss, til Vik hvor vi overnatter. Kystlandskap sen kveld. Hotell Edda Vik.

Dag 2:
Vi fotograferer kystlandskap rundt Vik på formiddagen før vi kjører til Jökulsarlon hvor vi overnatter og fotograferer islagunen om kvelden. Vi overnatter på hotellet Gerði, like ved Jökulsárlón.

Dag 3:
Hel dag rundt Jökulsarlon for islandskap. Dagen starter ved foten av Europas største isbre, Vatnajøkulen, som er en del av den største nasjonalparken i Europa. Lagunen Jökulsarlon er et fantastisk sted med hvite isblokker på svart lavastrand. Her kan vi bla. ta båttur mellom isfjellene. Her kan vi også fotografere storjo og andre fuglearter, kanskje smålom og hvitkinngås.Vi overnatter på hotellet i Gerði, like ved Jökulsárlón.

Dag 4:
Det blir en morgenøkt ved Jökulsárlón-lagunen. Deretter reiser vi mot Egilsstaðir. Vi passerer vakkert landskap med flere isbreer, og stopper underveis på steder med fotografering av fugler og landskap.  Vi overnatter i Borgarfjörður på Blabjorg Guesthouse. Dette er et av de beste steder for fotografering av lundefugl på hele Island. Vi kommer tidsnok til å fotografere lundene som kommer inn om kvelden.

Dag 5:
Vi fotograferer lunder på formiddagen. Deretter kjører vi til Myvatn hvor på ettermiddagen utforsker Dettifoss og Hverarönd, lavafelt med boblende kilder. Overnatting Sel Hótel Mývatn ved Myvatn. Fotografering sen kveld/natt.

Dag 6:
Vi har en hel dag ved Myvatn. Dette er et av verdens største fuglefenomener. Her hekker 15 andearter, og vil prøve å ta bilder av blant annet harlekinand, islandsand, i tillegg til andre arter som smålom, islom og horndykker. Det er også geologiske fenomener i den vulkanaktive sonen, med lavaformasjoner, varme kilder, vulkaner og verdens største pseudokrater m.m. Vannet er også kjent for sine enorme mengder fjæremygg som kan bli en prøvelse… Overnatting på Sel Hótel Mývatn.

Dag 7:
Vi har tid til en morgenøkt ved Myvatn før vi kjører mot Latrabjarg helt vest på Island. Dette er en lang strekning, så halvveis overnatter vi. Underveis stopper vi og fotograferer det spennende landskapet. Er vi heldige, finner vi tillitsfulle steinkobber å fotografere. Denne dagen blir det også muligheter for å fotografere Islands karakteristiske islandshester, ved Langhus farm på nordvestkysten. Overnatting på North Star Hotel Staðarflöt i Staður.

Dag 8:
Vi kjører videre til Latrabjerg. Vi overnatter på Breidavík Guesthouse ca. en halv times kjøretur fra selve Latrabjarg.

Dag 9:
Full dag i Latrabjerg og omgivelsene. Dette er et av Islands flotteste fuglefjell med svært tamme lunder, men også alker, havhester etc. Lunder kan du fotografere med vidvinkel. Vi håper å få bilder av fugl med fisk. Det er også vann i nærheten med smålom og svømmesnipe. Vi overnatter på Breidavík Guesthouse.

Dag 10:
Vi kjører fra Latrabjerg til Reykjavik, med ferge over Breidafjordur. Retur med kveldsfly til Oslo.


Nøkkelinfo:

TID: 22. juni-01. juli 2018

ANTALL PLASSER: 10

PRIS: Kr. 29 500,- (med forbehold om kursendringer/prisjusteringer da endelige priser ikke foreligger i skrivende stund).

Inkluderer:
Overnatting, all transport, guiding i felt, fotoworkshops underveis.
Reisen foregår i 2 stk 9 seters Hi-ace, med Baard og Tom som sjåfører.

Ikke inkludert:
Reise til og fra Reykjavik.

Betingelser:
Kr 5000,- i depositum betales umiddelbart etter påmelding og refunderes ikke hvis man melder avbud.

Utstyr:
Vi fotograferer til fots, både landskap og fugler. Aktuelle objektiver er alt fra 16-35 mm for landskap til 300-600mm for fugler. Stativ er kjekt å ha med. Det er variert vær på Island, så må ha med varmt tøy, regntøy og fjellstøvler.

NIVÅ:
Turen innebærer ingen større fysiske anstrengelser. Turen egner seg både for amatører og profesjonelle.

Overnatting:
Vi overnatter på gjestehus/hoteller av diverse standard.

Reiseledere:
Baard Næss (90 88 44 14) og Tom Schandy. (95 97 91 95)